In 1912 werd door Ernest Vanden Berghe (°22/01/1867) de kiem van de zaak gelegd.

Ernest-Vanden-Berghe


In 1928 bundelden zijn zoons: de gebroeders Jozef, Georges en Roger Vanden Berghe hun krachten en startten 'Vanden Berghe Gebroeders', tot op vandaag nog steeds de officiële naam van ons familiebedrijf.

Gebroeders-Vanden-Berghe

Na een gestage groei in de 3° generatie onder de neven André (zoon van Jozef) en Gilbert (zoon van Georges) Vanden Berghe werd eind de jaren '90 de firma geleidelijk overgedragen aan Filip Vanden Berghe (zoon van André).

Vanden-Berghe-anno-1958

In 1999 verhuisden we van de oorspronkelijke locatie in de Zandvoordestraat naar een nieuwbouw in het industriepark op de Conterdam.
Deze nieuwe inplanting gaf ons niet alleen de mogelijkheid om een ruime en moderne showroom voor tegels in te richten, maar bood ook meer parkeerruimte aan onze klanten die bovendien niet langer op meerdere plaatsen hun materialen moesten afhalen.

Gebouw
Vanden-Berghe-1999

In de loop van 2004 ruilden we ons vertrouwde blauw-grijze logo voor de nieuwe gemeenschappelijke Bouwpunt huisstijl in geel en grijs, met als doel een sterke naamherkenning.

Terwijl aanvankelijk het accent vooral lag op het plaatsen van tegels groeide door de jaren heen de handel in bouwmaterialen tot een volwaardige afdeling. Ook de rechtstreekse import en verkoop van tegels vormt vandaag een belangrijk onderdeel van onze activiteiten.
In juni 2005 volgde opnieuw een uitbreiding met een Bouwpunt shop voor een uitgebreid assortiment aan professioneel gereedschap.

Sinds half 2016 is ook Tom Vanden Berghe, zoon van Filip actief in de zaak. Daarmee is de vijfde generatie een feit.

3-generaties